Усе про продукти

Численні дієти закликають виключити жир з раціону. Дійсно, щоб позбутися жиру на талії, напевно, логічно відмовитися від жиру в тарілці. Але все надмірне – нерозсудливе. Дефіцит жирів негативно позначається на стані всіх тканин організму, зокрема й на стані волосся й нігтів. Крім того, жир становить енергетичний запас. Тому від жирів не варто і неможливо повністю відмовитися. Разом із тим, надмірна кількість жирів має протилежну дію. Накопичення зайвого жирового прошарку – не єдина проблема, яку спричиняє неправильне харчування. Також порушується гормональний баланс і прискорюється робота сальних залоз. У результаті від цього страждає стан волосся і шкіри. Жир накопичується на стінках судин. Це провокує розвиток низки захворювань серцево-судинної системи. Жирові відкладення в зоні живота перешкоджають нормальному травленню. Так накопичуються шлаки і токсини. У результаті зайва вага призводить до розвитку легкої форми діабету. Як же дотримуватися «золотої середини»?

Все о продуктах

Жирні річки чи позбутися масла

Отже, вершкового масла варто позбутися. Воно більше шкодить, ніж дає користі. Також виключіть зі свого раціону м’ясо, що містить велику кількість жиру. До таких продуктів належить свинина, качатина і гусятина.

Смажену їжу варто замінити пропареною, печеною і вареною. Не додавайте олію у страви. Замість салатів рекомендується вживати овочеві нарізки.

Якщо ви все ж хочете зрідка балувати себе присмаком ароматної рослинної олії, варто віддати перевагу оливковій або кокосовій. Кокосова олія вирізняється своєю чистотою і антибактеріальними властивостями. Крім того, вона легко засвоюється і виводиться, не відкладаючись у жирових тканинах. Від соняшникової олії слід відмовитися. У більшості країн світу її використовують тільки в технічних цілях. У країнах колишнього СРСР соняшникова олія користується великим попитом через її дешевизну. Вживання цієї олії сприяє утворенню холестерину, небезпечного для здоров’я людини.

Якщо бажаєте скинути вагу, варто відмовитися від кукурудзяної олії. Причина в її високій калорійності. Дієтологи радять замінити її лляною або кунжутною олією. Примітно, що кунжутна олія має характерний присмак, тому вона аж ніяк не кожному припадає до смаку.

Трохи м’ясистої теорії.

М’ясне і рибне меню являє собою дилему для багатьох тих, хто худне. Побутує думка, що під час дієти треба замінити м’ясне меню на рибне. Але це зовсім не так. М’ясо тварин і риби має різні властивості. Тому одне не може заміняти іншим.

М’ясо тварин містить велику кількість білків, необхідних організму людини для підтримки тонусу і нормального функціонування. Риба не здатна похвалитися такою кількістю білка. Але вона може відзначитися високим вмістом омега 3. Цей компонент необхідний для нормальної роботи нервової системи і тонусу всіх тканин.

Коли вибираєте м’ясо або рибу, уникайте жирних продуктів. У м’ясному меню віддавайте перевагу курятині, індичатині, телятині або кролятині. Риба також не повинна бути дуже жирною. Дозвольте форелі плисти за своєю течією. Включіть до свого раціону тунця.

М’ясні продукти можна вживати щодня. Страви з риби мають з’являтися на обідньому столі не рідше одного разу на тиждень.

Пам’ятайте, ми те, що ми їмо.

Виключіть жир з тарілки і з талії, в цьому вам допоможе портал «На дієті»!