Причини голоду
Чимало людей завзято ведуть боротьбу з надмірною вагою, проте не всім вдається витримати таке важке протистояння. Найпоширенішою причиною відмови від дієти є апетит. Голод пригнічує
Деякі люди, які вступили у боротьбу із зайвою вагою, нарікають на повну безпорадність перед своїм раціоном. Здавалося б, нічого надприродного і суперкалорійного в ньому немає, але вага вперто відмовляється знижуватися, а іноді й намагається збільшитися. Виявляється, вступаючи в цю боротьбу, мало відмовитися від солодкого і борошняного. Відкластися на талії здатні й продукти, які здаються зовсім невинними.
1. Такі корисні та широко розрекламовані сухі сніданки, а також інші «швидкі» страви – супи, картопляне пюре, моментальна вермішель тощо. Це суцільні вуглеводи, присмачені барвниками та ароматизаторами. Схуднути на такій дієті просто неможливо!
2. Пшеничний хліб. Цей продукт не можна назвати висококалорійним, проте саме хлібобулочні вироби із пшеничного борошна є основною причиною ожиріння. Надходження у кров великої кількості простих вуглеводів спричиняє інсуліновий вибух і запускає вироблення енергії. Оскільки спосіб життя сучасної людини зрідка можна назвати активним, то все з’їдене йде «в засіки», а саме – відкладається у жирових клітинах. Крім того, різке падіння інсуліну, яке відбувається через нетривалий час після такого перекусу, зумовлює гостре відчуття голоду та вимогу нової порції.
3. Поєднання жирів та швидких вуглеводів. Адже саме до такого поєднання ми звикли! Картопля чи макарони з жирним м’яском – саме той випадок. Макарони із твердих сортів пшениці обов’язково повинні бути в раціоні. Картопля неймовірно корисна, якщо приготована правильно. Про роль м’яса й казати не доводиться. Але вживати їх потрібно окремо! Як доповнення до будь-якого з цих продуктів чудово підійдуть овочі в сирому та тушкованому вигляді.
4. Газовані напої. Навіть якщо виробник стверджує, що позбавив свій продукт всіх калорій, корисним він не стає. Штучні ароматизатори та барвники згубно впливають на обмін речовин, а лимонна кислота, що додається в будь-яку газовану воду, впливає на кислотність шлункового соку та створює проблеми у травному тракті.
5. Ковбаси. Багато хто помилково вважає, що ними можна замінити м’ясо. Реальність така, що навіть у якісних ковбасах білків міститься зовсім не багато, а от жиру, спецій і солі – хоч відбавляй. Один шматочок ковбаски за калорійністю перевершить пристойну порцію добре приготованого м’яса, а спеції та підсилювачі смаку в її складі зроблять так, що зупинитися на одному шматочку людина просто не зможе.
Варто звернути увагу і на висококалорійні продукти, що обов’язково повинні бути в раціоні людини, яка вирішила схуднути. Якісні рослинні олії (оливкова, лляна, соняшникова), що вживаються в невеликих кількостях, сприяють нормалізації обмінних процесів. Круп’яні каші з цільних зерен – найкращий початок дня, тому що дають тривале відчуття насичення та величезну кількість вітамінів та мікроелементів. Не можна виключати і горіхи, а як заміну кондитерським солодощам чудово підійдуть сухофрукти.
Чимало людей завзято ведуть боротьбу з надмірною вагою, проте не всім вдається витримати таке важке протистояння. Найпоширенішою причиною відмови від дієти є апетит. Голод пригнічує
Сьогодні більшість людей прагнуть втратити вагу, а не набрати. Однак є люди, які не можуть поповнішати. Більшість фахівців вважають, що потостіти важче, ніж схуднути. Набирання
Проблема зайвої ваги і її стійкого і здорового зменшення хвилює багатьох сучасних дівчат. Сьогодні фахівці пропонують безліч різних дієт і стратегій схуднення. Якісь із них
На правах реклами. Не є лікарським засобом. Є протипоказання.
Дивись текст етикетування.