
Зрозуміти і перемогти “гострий голод”
Багато хто вважає, що вранці треба їсти кашу з фруктами, на обід салат і на вечерю рибу з овочами. Але через дві години хочеться з’їсти
Про шкоду смаженої їжі, особливої тієї, що вкрита ароматною хрусткою скоринкою, постійно говорять і лікарі, і дієтологи. Але їжа, підсмажена на сковорідці або у фритюрі, в деяких випадках може бути корисною для здоров’я – питання лише в тому, яким чином вона була приготовлена.
Уся сіль в олії
Науковці стверджують, що овочі, обсмажені в оливковій олії, зберігають максимальну кількість корисних речовин завдяки наявності фенолів, що містяться у цьому виді жиру. Унікальний склад оливкової олії дозволяє не лише не завдавати шкоди любителям смаженого, а навпаки – покращує якість приготовлених страв за рахунок підвищення корисних властивостей овочів. Навіть якщо зварити овочі у кип’яченій воді або протушкувати їх на повільному вогні в суміші води та оливкової олії, все одно не вдасться отримати настільки якісну за складом їжу!
Для смаження – лише оливкова олія холодного віджиму
Але дієтологи звертають увагу на те, що користь від смажених продуктів буде лише тоді, коли в процесі приготування використовувалася оливкова олія холодного віджиму. Усі інші види олії категорично не підходять, тому що у їхньому складі відсутні фенольні сполуки, які мають антиоксидантні властивості, що благотворно впливають на людський організм. Саме тому кулінарам та домашнім господиням слід уважно вибирати основу, на якій вони смажитимуть апетитні та рум’яні делікатеси.
Геть «смажену» дієту
Завдяки «рішенню» вчених та медиків тепер любителі смаженої їжі можуть святкувати перемогу, адже для них стають доступними їхні улюблені страви. Пасеровані овочі та смажена картопля, шановані багатьма гурманами, отримали почесне місце у списку корисної та смачної їжі, заслуживши високу похвалу дієтологів.
Для очищення організму від токсинів вам допоможе
Багато хто вважає, що вранці треба їсти кашу з фруктами, на обід салат і на вечерю рибу з овочами. Але через дві години хочеться з’їсти
Споконвічним давньоруським напоєм, що дійшов до наших днів, є багатьма любимий квас. Його не лише п’ють, також на його основі готують корисний суп під назвою
Гіпервітаміноз – це надлишкове надходження вітамінів у людський організм. Які ж можуть бути наслідки такого передозування? Наприклад, гіпервітаміноз вітаміну А можна отримати двома способами. –
На правах реклами. Не є лікарським засобом. Є протипоказання.
Дивись текст етикетування.