
Смачна дієта
Корисно означає несмачно – це помилка. Корисна їжа цілком може бути дуже смачною, якщо готувати страви правильно, навіть коли людина, яка худне, страждає на гастрит.
З кожним роком чай, приготований з трав, стає дедалі популярнішим. Будь-яка людина, якій не байдуже своє здоров’я, з часом додає до раціону цей чудотворний напій. Але перш ніж переходити до такого чаю, необхідно ознайомитися – що він собою являє і коли краще його застосовувати.
До завезення чорного чаю в Росію, багато людей робили настоянки з власноруч засушених трав і пили як ароматні напої. За своїм призначенням трав’яні чаї використовують в лікувальних цілях і ще як джерело вітамінів. Якісь з них мають зігрівальний ефект, а якісь охолоджують у спекотний день. Серед трав є багато ароматних, і якщо їх додати до складу чаю, то вийде чудовий напій.
Ще один приємний момент – збирати, сушити і заварювати корисний напій можна абсолютно безкоштовно і якісно. Найбільш вживаним є лікувальний чай при застуді. Для його заварки слід зібрати квітки різних трав, наприклад по десять грамів квіток ромашки, липи, бузини і листя м’яти, всі ці добре висушені трави змішати, зробити збір. Для хворого заварювати так: одну ложку (столову) суміші засипати в чайник для заварювання або скляний стакан, зверху додати окріп (200 мл) і настоювати пів години. Напій готовий.
При високій температурі використовують збір трав, що знижують температуру тіла. Для цього беруться квіти липи і малина в однаковій пропорції. Залити двома склянками окропу і дати настоятися кілька хвилин.
Для того щоб поліпшити циркуляцію крові, відхаркався і зігрітися в холодну пору року, рекомендують пити імбирний чай. Рецепт простий: імбир, гвоздику і корицю змішати в однакових пропорціях (10-15 г) і залити склянкою окропу. Напій виходить досить приємним і своєрідним, але, випивши склянку, можна переконатися, що він дійсно добре зігріває.
На перший погляд трави здаються нешкідливими і мають лікувальну дію, але в разі їх постійного використання може виникнути зворотний ефект, тобто замість користі, чай може завдати шкоди здоров’ю. Наприклад, перед сном не рекомендується додавати в чай листя конюшини, суниці і т.д., оскільки такий напій є тонізуючим і додає енергії. Його вживають вранці, коли треба бути особливо бадьорим. А на ніч краще заварювати напій з листя меліси, звіробою і малини.
Не всі знають ще одне важливе правило: як приготувати чай з трав, щоб він став дійсно ефективним і корисним. Так, трави слід класти у великий фаянсовий чайник. Вода має тільки-но закипіти. Далі квітки настоюють хвилин п’ять-десять.
Висушені ягоди, перед тим як заварити, слід за допомогою качалки подрібнити, зверху налити кип’яченої води і дати настоятися п’ять-десять хвилин, тільки потім можна пити. А коріння рослин слід нарізати, додати холодної води, довести до кипіння і варити протягом десяти хвилин.
Правильно приготовлений чай – це безцінне джерело корисних компонентів, яке до того ж має приємний смак і аромат.
Корисно означає несмачно – це помилка. Корисна їжа цілком може бути дуже смачною, якщо готувати страви правильно, навіть коли людина, яка худне, страждає на гастрит.
Складно уявити собі кінець літа без соковитого стиглого кавуна. Ця чудова ягода є символом кінця літа – початку осені. Але неправильно обраний кавун може швидше
Цей різновид дієти призначається для тих, хто вирішив схуднути за допомогою дробового харчування. Її плюс у тому, що ви не повинні відмовляти собі в їжі.
На правах реклами. Не є лікарським засобом. Є протипоказання.
Дивись текст етикетування.