
Вплив вітаміну D на процес схуднення та загальний стан здоров’я
Деякі товари рекламуються як чудодійні засоби для схуднення, але вони неефективні, а іноді навіть завдають шкоди, у чому переконалося чимало людей, зацікавлених у легкому способі
Навіть якщо проспати як годиться 7-8 годин вночі – це ще не гарантія того, що денна сонливість залишить у спокої. І не важливо, як і скільки людина спить. Все одно її наздожене втома після обіду, якщо вона не приділить увагу одному фактору. Своєму раціону.
Яка їжа викликає сонливість?
Австралійські вчені провели дослідження для виявлення зв’язку їжі зі сном, і результати вийшли такими: люди, які вживали їжу із сумарним вмістом жирів 135 грамів, хотіли спати на 80 відсотків сильніше, ніж ті, хто обмежував жири у своїй їжі удвічі.
135 грамів жирів – це все одно, що з’їсти яєчню, бекон, сосиски, хліб, чизбургер з беконом, картоплю і курку.
Чому жири викликають сонливість?
Справа в тому, що кишечник виробляє спеціальний нейрогормон, який уповільнює роботу мозку. Але проблема в тому, що сном після обіду не відбутися. Жир після їди залишається в організмі аж до наступного дня, що може викликати ще один напад сонливості.
Якщо часто і довго харчуватися жирною їжею, вона буде довго перероблятися організмом під час сну. І оскільки на розщеплення жирів потрібно багато енергії, переробка жирів може призводити до перевантаження організму, що, у свою чергу, спровокує апное (зупинку дихання на 20 секунд під час сну). І через це якість сну дуже погіршується. І 7-8 годин сну буде недостатньо для бадьорого дня.
Як знизити сонливість після обіду?
Для початку слід викреслити з раціону трансжири і насичені жири. І замінити їх мононенасиченими жирами разом з Омега-3, які містяться в оливковій, лляній та інших рослинних оліях.
Деякі товари рекламуються як чудодійні засоби для схуднення, але вони неефективні, а іноді навіть завдають шкоди, у чому переконалося чимало людей, зацікавлених у легкому способі
Однією з найефективніших дієт для схуднення, за відгуками, є французька дієта. Вона передбачає відсутність у меню раціону хлібобулочних та кондитерських виробів, цукру, солі, жирів, вуглеводів
Усім відомо, що ковбасні вироби в наш час у своєму складі містять все що завгодно, крім м’яса та сала. Виробники додають до ковбаси різні хімічні
На правах реклами. Не є лікарським засобом. Є протипоказання.
Дивись текст етикетування.