Секрети здоров’я: борсучий жир
У народній медицині здавна застосовують жир тварин, яким властиво впадати взимку у сплячку. Такий жир містить величезний комплекс корисних для здоров’я людини речовин. Це і
Без хліба, мабуть, не обходиться жодна людина. Хтось віддає перевагу білому, а хтось більше любить чорний. Різновиди хліба визначаються видом борошна, з якого їх робили. Розглянемо докладніше плюси та мінуси основних різновидів хліба.
Пшеничний
Для виробництва такого хліба беруть борошно вищого ґатунку, яке має високий вміст клейковини, а також дріжджі (вони можуть бути рідкими або сухими). Для білого хліба характерні високі смакові якості. Але якщо говорити про його харчову цінність, то цей продукт посідає останнє місце серед інших різновидів хліба. Адже в ньому практично не міститься корисних мікроелементів та вітамінів, тому що ці речовини присутні в оболонці зерна, яка видаляється при виробництві борошна вищого ґатунку. Тому єдиним плюсом пшеничного хліба можна назвати його смак.
А от мінусів цього хліба буде більше. Серед них можна відзначити такі:
Житній
Для виробництва цього хліба використовується суміш житнього та пшеничного борошна, а замість дріжджів беруть закваску. Якщо порівняти такий хліб із пшеничним, то він помітно виграє за своїми корисними властивостями, а щодо смаку не поступається йому.
Серед плюсів житнього хліба можна виділити такі:
Якщо говорити про мінуси житнього хліба, їх не так багато. Вони стосуються індивідуального стану здоров’я. Зокрема, такий хліб не рекомендується при:
Як бачите, основні різновиди хліба мають свої недоліки та переваги. І якщо говорити про більшу користь для здоров’я, то однозначно лідерство утримує житній.
У народній медицині здавна застосовують жир тварин, яким властиво впадати взимку у сплячку. Такий жир містить величезний комплекс корисних для здоров’я людини речовин. Це і
Періодично люди кидають собі виклики, як змінити щось у житті. Одного разу прийняте таке рішення, як перейти на здорове харчування, обов’язково відгукнеться хорошим самопочуттям та
Шлаки і токсини засмічують органи і судини незалежно від способу життя. Вони потрапляють в організм разом з їжею, неякісною водою, лікарськими препаратами і просто з
На правах реклами. Не є лікарським засобом. Є протипоказання.
Дивись текст етикетування.