
Як це – їсти здорову їжу?
Природою було закладено, що для здоров’я організму необхідно бути фізично активним, вміти правильно розподілити час на працю і відпочинок і, безумовно, не нехтувати правилами здорового
Про шкоду смаженої їжі, особливої тієї, що вкрита ароматною хрусткою скоринкою, постійно говорять і лікарі, і дієтологи. Але їжа, підсмажена на сковорідці або у фритюрі, в деяких випадках може бути корисною для здоров’я – питання лише в тому, яким чином вона була приготовлена.
Уся сіль в олії
Науковці стверджують, що овочі, обсмажені в оливковій олії, зберігають максимальну кількість корисних речовин завдяки наявності фенолів, що містяться у цьому виді жиру. Унікальний склад оливкової олії дозволяє не лише не завдавати шкоди любителям смаженого, а навпаки – покращує якість приготовлених страв за рахунок підвищення корисних властивостей овочів. Навіть якщо зварити овочі у кип’яченій воді або протушкувати їх на повільному вогні в суміші води та оливкової олії, все одно не вдасться отримати настільки якісну за складом їжу!
Для смаження – лише оливкова олія холодного віджиму
Але дієтологи звертають увагу на те, що користь від смажених продуктів буде лише тоді, коли в процесі приготування використовувалася оливкова олія холодного віджиму. Усі інші види олії категорично не підходять, тому що у їхньому складі відсутні фенольні сполуки, які мають антиоксидантні властивості, що благотворно впливають на людський організм. Саме тому кулінарам та домашнім господиням слід уважно вибирати основу, на якій вони смажитимуть апетитні та рум’яні делікатеси.
Геть «смажену» дієту
Завдяки «рішенню» вчених та медиків тепер любителі смаженої їжі можуть святкувати перемогу, адже для них стають доступними їхні улюблені страви. Пасеровані овочі та смажена картопля, шановані багатьма гурманами, отримали почесне місце у списку корисної та смачної їжі, заслуживши високу похвалу дієтологів.
Для очищення організму від токсинів вам допоможе
Природою було закладено, що для здоров’я організму необхідно бути фізично активним, вміти правильно розподілити час на працю і відпочинок і, безумовно, не нехтувати правилами здорового
Багато хто вважає, що вранці треба їсти кашу з фруктами, на обід салат і на вечерю рибу з овочами. Але через дві години хочеться з’їсти
Рис давно використовують у багатьох сферах: кулінарії, дієтології, стоматології, для виготовлення косметичних засобів. Різноманітне застосування і корисні властивості рису були відомі ще 7 тисяч років
На правах реклами. Не є лікарським засобом. Є протипоказання.
Дивись текст етикетування.