Користь смаженої їжі

Про шкоду смаженої їжі, особливої тієї, що вкрита ароматною хрусткою скоринкою, постійно говорять і лікарі, і дієтологи. Але їжа, підсмажена на сковорідці або у фритюрі, в деяких випадках може бути корисною для здоров’я – питання лише в тому, яким чином вона була приготовлена.

Польза жареной пищи

Уся сіль в олії

Науковці стверджують, що овочі, обсмажені в оливковій олії, зберігають максимальну кількість корисних речовин завдяки наявності фенолів, що містяться у цьому виді жиру. Унікальний склад оливкової олії дозволяє не лише не завдавати шкоди любителям смаженого, а навпаки – покращує якість приготовлених страв за рахунок підвищення корисних властивостей овочів. Навіть якщо зварити овочі у кип’яченій воді або протушкувати їх на повільному вогні в суміші води та оливкової олії, все одно не вдасться отримати настільки якісну за складом їжу!

Для смаження – лише оливкова олія холодного віджиму

Але дієтологи звертають увагу на те, що користь від смажених продуктів буде лише тоді, коли в процесі приготування використовувалася оливкова олія холодного віджиму. Усі інші види олії категорично не підходять, тому що у їхньому складі відсутні фенольні сполуки, які мають антиоксидантні властивості, що благотворно впливають на людський організм. Саме тому кулінарам та домашнім господиням слід уважно вибирати основу, на якій вони смажитимуть апетитні та рум’яні делікатеси.

Геть «смажену» дієту

Завдяки «рішенню» вчених та медиків тепер любителі смаженої їжі можуть святкувати перемогу, адже для них стають доступними їхні улюблені страви. Пасеровані овочі та смажена картопля, шановані багатьма гурманами, отримали почесне місце у списку корисної та смачної їжі, заслуживши високу похвалу дієтологів.

https://detoxil.com.ua/uk/