Як правильно вибирати ковбасу, поради для споживачів

Усім відомо, що ковбасні вироби в наш час у своєму складі містять все що завгодно, крім м’яса та сала. Виробники додають до ковбаси різні хімічні компоненти, не замислюючись про здоров’я покупців. Тому, вибираючи ковбасу в супермаркеті чи на ринку, обов’язково будьте уважні та читайте склад. Звичайно, деякі виробники не стануть писати у складі продукту всі ті хімікати, які вони поклали. Тому ми будемо використовувати й інші способи визначення якості ковбаси.
Правильное питание
Звертайте увагу на термін придатності ковбасного виробу, якщо він не вказаний, то в жодному разі не беріть таку ковбасу. У такому разі можна припустити, що термін стертий, оскільки продукт не придатний, а продати його треба.
Вибираючи ковбасу, дивіться, за якої температури вона зберігається, адже неправильне зберігання здатне зробити непридатною для споживання навіть найякіснішу ковбасу. Всі ковбасні вироби мають зберігатися в холодильнику при температурі від 0 до 6 градусів вище за нуль. У морозилці зберігати ковбасу практично протипоказано, оскільки вона втрачає весь смак при заморожуванні.
При виборі ковбаси оглядайте поверхню виробу, перед тим, як купити його. Вона має бути гладкою, без різних пошкоджень, дірочок, фарш не повинен стирчати з ковбаси. Оболонка у добрій ковбасі завжди прилипає до продукту, а не набухає. Тому якщо ви помітили, що оболонка злегка набрякла і відокремилася від продукту, це означає, що ковбаса або приготована за неправильною технологією або її неправильно зберігали в магазині. Брати такий продукт не варто, адже це загроза та ризик для вашого здоров’я.
Як вибрати ковбасу без барвників. Якісна ковбаса повинна мати сірий колір. Це звучить досить дивно, але натуральна ковбаса має бути тільки такою. Ми звикли, що всі ковбасні вироби на прилавках і у вітринах мають рожевий або насичений червоний колір, але його вони отримують завдяки штучним барвникам.
Дієтологи зовсім радять відмовитися від цього продукту на користь натурального м’яса, оскільки ковбаса завдає лише шкоди. Вживати м’ясо вони радять не з картоплею чи кашами, а з овочами, бо таке поєднання найкраще засвоюється людським організмом. Остерігайтеся шкідливих продуктів та бережіть своє здоров’я!