Какао – напій здоров’я

Ще з давніх часів какао почали називати справжнім даром природи, оскільки воно сприяє зміцненню організму, а також надає йому силу і життєву енергію. Завдяки регулярному вживанню напою можна значно поліпшити свою пам’ять, налагодити і активізувати роботу судин і зберегти молодість. Виникає питання, як правильно готувати цей чудовий напій.
Какао – напиток здоровья

Якщо повернутися далеко назад, то можна дізнатися з історії, що між усіма поколіннями індіанців ця рослина вважалася справжнім священним напоєм. Усі думали, що цю рослину подарував людям Бог. Європейці вперше дізналися про існування какао в 16 столітті. Спочатку його почали готувати на території Іспанії, а потім воно стало популярним у Франції. Вживати цей напій могли собі дозволити тільки представники благородної крові. І тільки через 200 років воно стало доступним для всіх. Масове вирощування зерен какао почалося на території Африки. У наших широтах це ремесло стало популярним лише у 19 столітті.

Какао почали активно використовувати як засіб профілактики різних захворювань. До складу напою входять антиоксиданти, які, як відомо, запобігають швидкому старінню шкіри і всього організму в цілому. Какао можна без зайвих сумнівів назвати напоєм, що лідирує за вмістом різних корисних компонентів. Какао може запобігати розвитку ракових захворювань, а також хвороб серцево-судинної системи.

Додати какао у свій щоденний раціон необхідно тим людям, зайнятим мозковою діяльністю. Цей напій необхідно пити людям старшого віку. Оскільки в похилому віці мозок працює вже не так активно і його необхідно постійно стимулювати.

Була відібрана група людей, які протягом 8 тижнів регулярно вживали какао. Проведене тестування показало, що у цих людей значно активізувалися процеси пізнавальної пам’яті. Усе це відбувається завдяки тому, що какао містить флавоноїди. Саме вони належать до групи антиоксидантів, які покращують функціонування судин, що відповідають за роботу головного мозку. Також до складу какао входить фолієва кислота, теобромін, залізо і багато інших компонентів.