6 простих способів вживати більше клітковини
Якщо звичайна клітковина вам не по кишені, просто знайдіть їй заміну. Давно вже відомо, що це джерело енергії має безліч переваг для здоров’я, тому його
Жито – найдавніша зернова культура, що вже близько трьох тисяч років служить людині «хлібом насущним». Жито багате на важливу складову збалансованого харчування – лізин. Будучи однією з найважливіших амінокислот, лізин регулює білковий обмін, забезпечує міцність кісток і м’язів і підтримує на необхідному рівні імунну та гормональну системи. Для порівняння слід підкреслити, що в білому борошні вміст лізину мізерно малий.
Зараз властивості жита привертають увагу науковців через наявність у ньому пентозанів – речовин, потенційно здатних захистити організм від ракових клітин. Продукти з жита – вибір тих, хто прагне збагатити свій раціон харчовими волокнами. Житня клітковина належить до типу розчинних і має низку переваг за рахунок підвищеного осмотичного ефекту і швидкої желатинізації, а саме: регулює кишкову флору і апетит, викликаючи відчуття ситості, допомагає організму позбутися токсинів, дозволяє контролювати і модулювати рівень холестерину і цукру в крові.
Жито також відоме своєю кроворозріджувальною властивістю. Раціональний баланс натрію, кальцію, калію, йоду і сприятливий вітамінний профіль відіграють важливу роль у регенерації крові та підтримці еластичності артерій. Наявність фосфору і протеїнів робить жито незамінним для тих, хто часто піддається стресам і інтелектуальним навантаженням, а також для відновлення організму після тривалої хвороби.
Ще однією особливістю житніх продуктів є низький глікемічний індекс, що робить їх абсолютно безпечною їжею для діабетиків.
Незаперечні також і кулінарні якості житнього борошна. Високий відсоток ферментів літичеського білка і крохмалю, а також мальтодекстрину і олігосахаридів сприяють збільшенню сили тіста і утриманню води. Для пишності та легкості випічок житнє борошно обов’язково змішують з пшеничним, що містить порівняно більший відсоток клейковини.
З жита виробляють чистий якісний спирт, який використовується в парфумерній промисловості та для виготовлення найкращих світових марок горілки.
Якщо звичайна клітковина вам не по кишені, просто знайдіть їй заміну. Давно вже відомо, що це джерело енергії має безліч переваг для здоров’я, тому його
Сьогодні більшість людей прагнуть втратити вагу, а не набрати. Однак є люди, які не можуть поповнішати. Більшість фахівців вважають, що потостіти важче, ніж схуднути. Набирання
Завдяки розвитку культури здорового харчування сьогодні не важко відшукати магазин, у якому можна придбати продукти для вегетаріанців. Паростки, водорості, тофу, горіхи, пшеничний сік – ті
На правах реклами. Не є лікарським засобом. Є протипоказання.
Дивись текст етикетування.