
Користь смаженої їжі
Про шкоду смаженої їжі, особливої тієї, що вкрита ароматною хрусткою скоринкою, постійно говорять і лікарі, і дієтологи. Але їжа, підсмажена на сковорідці або у фритюрі,
Без хліба, мабуть, не обходиться жодна людина. Хтось віддає перевагу білому, а хтось більше любить чорний. Різновиди хліба визначаються видом борошна, з якого їх робили. Розглянемо докладніше плюси та мінуси основних різновидів хліба.
Пшеничний
Для виробництва такого хліба беруть борошно вищого ґатунку, яке має високий вміст клейковини, а також дріжджі (вони можуть бути рідкими або сухими). Для білого хліба характерні високі смакові якості. Але якщо говорити про його харчову цінність, то цей продукт посідає останнє місце серед інших різновидів хліба. Адже в ньому практично не міститься корисних мікроелементів та вітамінів, тому що ці речовини присутні в оболонці зерна, яка видаляється при виробництві борошна вищого ґатунку. Тому єдиним плюсом пшеничного хліба можна назвати його смак.
А от мінусів цього хліба буде більше. Серед них можна відзначити такі:
Житній
Для виробництва цього хліба використовується суміш житнього та пшеничного борошна, а замість дріжджів беруть закваску. Якщо порівняти такий хліб із пшеничним, то він помітно виграє за своїми корисними властивостями, а щодо смаку не поступається йому.
Серед плюсів житнього хліба можна виділити такі:
Якщо говорити про мінуси житнього хліба, їх не так багато. Вони стосуються індивідуального стану здоров’я. Зокрема, такий хліб не рекомендується при:
Як бачите, основні різновиди хліба мають свої недоліки та переваги. І якщо говорити про більшу користь для здоров’я, то однозначно лідерство утримує житній.
Для очищення організму від токсинів вам допоможе
Про шкоду смаженої їжі, особливої тієї, що вкрита ароматною хрусткою скоринкою, постійно говорять і лікарі, і дієтологи. Але їжа, підсмажена на сковорідці або у фритюрі,
Будь-яка з нас хоче бути завжди привабливою, і щойно з’являється зайва вага, ми намагаємося знайти найбільш гідну дієту, що допоможе швидко й ефективно повернути нашій
Ця методика харчування була розроблена Катериною Мірімановою. Дівчина ніяк не могла скинути вагу, коли потовстіла до 120 кг. За півтора року їй вдалося схуднути вдвічі
На правах реклами. Не є лікарським засобом. Є протипоказання.
Дивись текст етикетування.