Як вибрати смачний кавун?

Складно уявити собі кінець літа без соковитого стиглого кавуна. Ця чудова ягода є символом кінця літа – початку осені. Але неправильно обраний кавун може швидше засмутити, ніж порадувати.

Как выбрать вкусный арбуз?

Вибираємо смачний кавун:

  • Ніколи не купуйте кавун на імпровізованих ринках, а також на дорогах і в будь-яких підозрілих місцях.
  • Не забувайте дізнаватися у продавця наявність свідоцтва держсанепіднагляду.
  • Завжди вибираєте собі кавун самі, пам’ятайте, що мета продавця збути весь свій товар, зокрема й неякісний, тож краще не ризикувати.
  • Також не варто купувати розрізаний кавун, ми не можемо знати, коли продавець востаннє мив ніж. Ні в якому разі не купуйте пошкоджений кавун, навіть з великою знижкою, не варто ризикувати своїм здоров’ям заради економії.
  • Якщо, коли ви стукаєте по кавуну, чуєте характерний глухий звук, то це ознака того, що кавун стиглий. Спробуйте стиснути кавун руками, якщо чуєте тріск, то вітаємо вас, перед вами точно смачний кавун.
  • Зверніть увагу на бічну пляму кавуна, вона має бути жовтою й не дуже великого розміру. Велика пляма свідчить про те, що кавун ріс у поганих умовах, з малою кількістю води і поживних речовин, що погано впливає на його смак.
  • Ваш кавун має бути правильної форми, темного кольору, а смужки світлими. Особливу увагу варто звернути на шкірку, на ній не повинно бути тріщин, слідів від уколів, і плям.
  • Зазвичай середні кавуни вважаються найсмачнішими, від 5 до 10 кілограмів, такі кавуни встигають достигнути до того, як втрачають свій смак. Якщо розрізаний вами кавун має кислуватий присмак, то не варто його їсти, викиньте його, щоб уникнути серйозних харчових отруєнь.
  • Помітили, що прожилки на вашому кавуні товсті й світлі, тоді знайте, що це свідчить про велику кількість нітратів, отже, такий кавун теж не слід їсти, його краще викинути.

Міф про кавун

Багато хто вважає, що засохла плодоніжка – ознака зрілості кавуна, але це неправда – ми не можемо знати, була вона свіжою, коли зірвали кавун, чи висохла згодом.