Як залишитися стрункою після 45 років

Після 45 років кожній жінці доводиться зіткнутися з не дуже приємним періодом життя – менопаузою. Репродуктивна функція поступово згасає на тлі змін гормональної сфери: одних гормонів виробляється менше, інших, навпаки, стає більше. Так, збільшується викид гормону інсуліну в кров, що часто призводить до набирання ваги через підвищення рівня цукру в крові. Як відомо, чим більше цукру, тим частіше він перетворюється не лише на енергію, а й на жирову масу. Як же залишитися стрункою під час клімаксу?

Польза рыбы для организма

Збалансована дієта

Щоденний раціон має бути збалансований таким чином, щоб в організм надходило якомога більше білків і клітковини. Але менше вуглеводів, званих швидкими. До них належать, у першу чергу, цукор і білий хліб. Від солодощів зовсім відмовлятися не треба. У першій половині дня можна їсти гіркий шоколад, пастилу, мармелад, вівсяне печиво, фруктові десерти, зефір. Три основні прийоми їжі через рівні проміжки часу – оптимально для жінок, які переступили 45-річний рубіж. Якщо раптово «накотив» напад голоду, перекусити можна чашкою натурального йогурту, фруктом. Розслабитися і відчути себе краще допоможе тепле питво – зелений чай, підсолоджений медом, або свіжозварене какао.

Що їсти на сніданок

Снідати треба стравами, що складаються з повільних вуглеводів, надовго насичують і зберігають багато енергії. Це цільнозернові продукти, каші, мюслі. Обов’язково потрібно їсти сир. А от тваринні білки краще скоротити, в поєднанні з ранковими вуглеводами вони дадуть різкий стрибок інсуліну в крові.

Яким має бути обід

Ситний обід, у якому дотримано баланс жирів, вуглеводів і білків, – запорука збереження здоров’я й гарної фігури. Вуглеводна їжа може бути представлена ​​картоплею (тільки не смаженою!), рисом, макаронними виробами з пшениці твердих сортів. Акцент, звичайно, на білки: рибу й курку, телятину, морепродукти, бобові, горіхи, а також молочні продукти. Лляна, кукурудзяна та оливкова олії стануть джерелами корисних жирів. Вони чудово засвоюються і сприяють жіночому здоров’ю. Саме ними потрібно заправляти салати, відмовившись від майонезу і йому подібних жирних соусів.

Як правильно вечеряти після 45 років

На вечерю краще овочі, багаті на клітковину. Вона підсилює перистальтику кишечнику і допомагає знищувати надлишки жиру, накопичені за день. У вечірній трапезі також не завадить білок. Наприклад, страви з риби, кисломолочні продукти, стручкова квасоля сприятимуть виробленню гормонів росту і суто жіночих гормонів під час нічного відпочинку. А це означає, що й уві сні буде знищуватися ваш жировий запас. До речі, для цього необхідно висипатися – відводити на царство Морфея не менше 8 годин.

Більше вітамінів і рухів

Недостатнє надходження в організм вітамінів, мінералів, органічних кислот – це шлях до порушення обміну речовин, підвищення апетиту і розвитку огрядності. У будь-який час року намагайтеся збагачувати раціон джерелами корисних речовин (зеленню, овочами, ягодами, фруктами), а також за призначенням лікаря приймайте мультивітаміни в капсулах. Щоб не поправитися після 45 років, у період менопаузи, треба не кидати заняття спортом. Він не лише допомагає зберігати м’язову масу, завдяки якій горять жири, а й сприяє викиду в кров серотоніну, «радісного гормону». А при позитивному настрої не буде нервових зривів, які хочеться заїдати чимось смачненьким. Більше радості – тонша талія!